Kopecký rozhodol o výhre Floridy nad Washingtonom

14.12.2013 Celý región

New York 14. decembra (TASR) - Hokejový útočník Tomáš Kopecký prispel v noci na sobotu v NHL výraznou mierou k výhre Floridy Panthers nad Washingtonom Capitals. Slovenský legionár najskôr zaznamenal štvrtú asistenciu v normálnom hracom čase a potom v samostatných nájazdoch rozhodol v desiatej sérii o triumfe "panterov".

Kopecký strávil na ľade v hale BB&T Cente viac ako 17 minút a okrem troch streleckých pokusov si zapísal do štatistiky aj jeden plusový bod. V dramatických nájazdoch dostal v desiatej sérii šancu a nekompromisným švihom do horných poschodí bránky rozhodol. "Je to príjemný pocit a teší nás, že sme získali extra bod. Potrebujeme každý bodík ako soľ," povedal Kopecký. "Panteri" zaznamenali druhý najdlhší nájazdový rozstrel v histórii klubu. Najdlhší sa odohral 28. novembra 2007 takisto proti Washingtonu a Florida vtedy vyhrala 2:1 gólom v 11. sérii nájazdov.

V bránke Floridy nastúpil na svoj štvrtý zápas v NHL Scott Clemmensen, pričom náhradník zraneného Tima Thomasa zaznamenal svoju prvú výhru v sezóne. Panthers prestrieľali hostí v pomere 41:25 a udržali na uzde najlepšieho strelca NHL Alenxadra Ovečkina, ktorý pred týmto zápasom dal v 47 zápasoch proti Floride 30 gólov. "Ovečkin je zabijak panterov, zažil som to počas piatich sezón čo som vo Floride. Dnes sme ho dokázali ustrážiť a to je dôležité," povedal Clemmensen. Ovečkin mal pred týmto duelom skvelú bilanciu 48 gólov v posledných 50 zápasoch NHL.

Hokejisti Edmontonu Oilers hrajúci už bez slovenského obrancu Martina Marinčina, ktorého vedenie "olejárov" poslalo na farmu do Oklahoma City Barons (AHL), prehrali na ľade Vancouveru Canucks 0:4. V bránke "kosatiek" si Roberto Luongo pripísal 19 úspešných zákrokov a 65. čisté konto v kariére. Luongo, ktorý sa v tejto sezóne už blysol tromi "shutoutmi", stráca jeden zápas so stiahnutými roletami na člena Siene slávy Patricka Roya (14. miesto). "Hrali sme dnes od začiatku do konca perfektne a nedali sme súperovi šancu. Hrali sme dôrazne, vytvárali sme si šance, bol to skvelý zápas z našej strany," povedal Luongo. Canucks v prvej tretine síce neskórovali, ale vyhrali ju 14:4 na strely a svojho súpera poriadne tlačili. Obraz zápasu sa nezmenil ani v ďalšom priebehu, Vancouver prestrieľa Edmonton v pomere 40:19 a zaslúžene vyhral.

V súboji Pittsburghu Penguins s New Jersey Devils rozhodli domáci o svojom víťazstve už v prvej tretine, v ktorej zaznamenali všetky tri góly. "Diablom" sa už podarilo len znížiť na konečných 3:2. Brankár "tučniakov" Marc-Andre Fleury predviedol v hale Consol Energy Center 37 úspešných zákrokov a vedie medzi gólmanmi s 18 víťazstvami v základnej časti. Hostia prestrieľali svojho súpera v pomere 39:23. "Začali sme výborne, ale vedeli sme, že sa súper nevzdá. Začali viac strieľať a mali sme čo robiť, aby sme to udržali," povedal Fleury. Skóre duelu otvoril už v 41. sekunde zásluhou Pascala Dupuisa, netradičný strelci Chris Conner a Jasom Megna potom zvýšili na 3:0. "Neboli sme pripravení na zápas od začiatku. Prvá tretina nás zničila," povedal tréner Devils Peter DeBoer. Hráči New Jersey strelili v druhej tretine dva góly v priebehu 56 sekúnd zásluhou Patrika Eliáša a Dainiusa Zubrusa, ale viackrát už Fleuryho neprekonali.

Výsledky - NHL:
PITTSBURGH - NEW JERSEY 3:2 (3:0, 0:2, 0:0)
Góly: 1. Dupuis (Kunitz, Crosby), 8. Conner (Sutter, Vitale), 15. Megna (Despres, Engelland) - 24. Eliáš (Volčenkov, Bernier), 25. Zubrus (Jágr, Zajac). Brankári: Fleury - Schneider, strely na bránku: 23:39.

FLORIDA - WASHINGTON 3:2 po nájazdoch (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 23. Olsen (KOPECKÝ, Huberdeau), 38. Barkov, rozh. nájazd KOPECKÝ - 37. Bäckström (Grabovskij), 40. Ward (Johansson, Bäckström). Brankári: Clemmensen - Grubauer, strely na bránku: 41:25.

VANCOUVER - EDMONTON 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Góly: 29. D. Sedin (Garrison, Kesler), 43. Kassian (Booth, Garrison), 47. Higgins (Kesler, Santorelli), 60. Weise (Weber, Garrison). Brankári: Luongo - Dubnyk, strely na bránku: 40:19.

Slováci v akcii:
Tomáš Kopecký (Florida) 17:04 0 1 1 1 3 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/ 
 

Vyberte región